Chokladprovning

Lär känna chokladens mytiska och njutningsfulla värld och upptäck nya härliga chokladaromer.
Choklad botar olycklig kärlek och skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. Det fanns en tid då man bara kunde välja mellan ljus choklad och ljus choklad med nötter. Nu finns vit choklad, mörk choklad, smaksatt choklad och Choklad med nötter och frukt. Kort sagt, choklad för alla smakriktningar.

Kakaoträd odlas där det är varmt, fuktigt och helst i skuggan av ett större träd. Det är de små bönorna i kakaofrukten som jäses, torkas och rostas tills de får den rätta smaken. Vit choklad görs bara av kakaosmör och diverse tillsatser för att få kakaosmöret at stelna. Vanlig choklad görs av både kakao och kakaosmör. Ju finare choklad desto högre kakaohalt, brukar man säga, men också kakaobönornas ursprung har betydelse. Den finaste kakaobönan heter Criello och odlas i Venezuela Den står för mindre än 7 % av världsproduktionen, men smaken sägs vara något i världsklass.

Chokladprovningar börjar bli alltmer populära. Det är ett trevligt sätt för företag att ordna en trevlig kväll för anställda eller ett annorlunda sätt att ha en rolig kväll med vännerna. Det är viktigt att inte ha alltför starka parfymer eftersom det kan påverka upplevelsen. Oftast kombineras chokladprovningen med ett litet underhållande föredrag om kakaons historia eller om choklad i allmänhet..

På en Chokladprovning får du oftast prova tio-femton olika sorters choklad. Man smakar först på de sorter med låg kakaohalt för att sedan arbeta sig upp mot de riktigt fina chokladsorterna. Man kan också gå på Chokladprovningar där man prövar på olika sorters smaksatt choklad, choklad av en viss tillverkare eller olika sorters chokladpraliner. Ibland får man pröva olika drycker som passar till exempelvis vin, whisky, champagne eller rom. Ta gärna med en vän på en chokladprovning, det enda som är bättre än en god vän är en god vän med choklad.
—————————————————————————
Vem tycker inte om Choklad? Du älskar det antar jag och du är sugen på att provsmaka lite exklusiv choklad?
Bra för då har du kommit rätt, kolla in erbjudandet nedan som finns att boka på Great Days.

Kategori Chokladprovning